Universitat


La universitat que tinc pensada d’escollir és la Escola Técnica Superior de Arquitectura.
Aquesta universitat està funcionat en dos llocs:
     - Barcelona (ETSAB)
     - Vallès (ETSAV)


Com s’accedeix?
Es pot accedir després d’haver cursat i obtingut el Títol Tècnic de Grau Superior de la especialitat del desenvolupament i aplicació de projectes de construcció i obtenint de nota de tall 7,27 a l’ETSAB i un 8,66 (setembre) i 7,83 (febrer) a l’ETSAV o a partir de obtenir el Títol de Batxillerat fent després les PAU (Proves d’accés a la Universitat) amb una nota de tall de 7,30 a l’ETSAB o un 7,22 (setembre) i 6,70 (febrer) a l’ETSAV.


Quines matèries ponderen més?
- ETSAB à Dibuix tècnic, física, matemàtiques, tecnologia, representació arquitectònica, unitat projectual, treball de fi de grau (TFG).
- ETSAV à Dibuix tècnic, física, matemàtiques, bases per teoria/tècnica/projecte, estructures, tecnologia, composició, projectes, urbanisme, representació arquitectònica, optatives, TFG.


Àmbit de treball
Els àmbits de treball de l'arquitecte són molt diversos. Fins fa poc temps, la manera més habitual d'exercir com a arquitecte era la de l'exercici lliure de la professió. L'arquitecte establia el seu despatx i realitzava els encàrrecs, tant per als particulars com per a l'administració. En aquests moments, aquesta forma d'exercir la professió es fa des de la perspectiva de compartir la feina amb altres professionals o companys de professió especialitzats en diferents àrees de l'arquitectura. La docència i la recerca són també àmbits de treball per a l'arquitecte.


Sortides
Especialització en tasques relacionades amb la restauració i rehabilitació d'edificis, càlcul de les estructures i les instal·lacions dels edificis, disseny d'interiors i  projectes d'urbanisme i paisatgisme. També ensenyament del dibuix a col·legis i instituts de secundària i desenvolupament de projectes de recerca des de la universitat i amb la col·laboració d'empreses.